Gyöngyösi fórum

Kedves érdeklődök, pedagógusok, szülők, kollégák!
Egy kötetlen beszélgetésre invitáljuk Önöket!
December 4-én 17.00-tól
Helyszín: Gyöngyös, Mátra Művelődési Központ

Kíváncsi vagyok rád: én barna vagyok, te szőke, ő balkezes, én jobbkezes. Mari szeplős, Zsiga bongyor, Kati szemüveges, Marci énekel, Kriszta dadogós, Flóra csöndes, Palkó cigány, Mirjam zsidó, Böske magyar, Juli bicegős, Karesz dundi, Józsi izmos, Barbi izgulós, Pisti bátor, Ábris lisztérzékeny, Dani csacsogós, Dini kajla, Vicus szeme kék, Árpié meg fekete, Vivi kínai, Zsuzsi erdélyi. Nekünk jó, hogy mindenki más, mert mindenki érdekes. Ez természetes.
Ha felnövünk, akkor is legyen így! Jól neveltek leszünk. Ezért kampányolnak most a felnőttek: nem titkolják, hogy sokfélék vagyunk. Nekik is ez a természetes.

Minden gyerek más valamiben. Ezért döntöttünk úgy, hogy ennek elfogadtatásáért együtt teszünk valamit.
Az együtt nevelünk, együtt nevetünk kampány célja, hogy eloszlassa a félelmeket és a tévhiteket az integrált, illetve inkluzív neveléssel kapcsolatban. A nyitott, befogadó gondolkodásra az óvodától kezdve szükség van. A különböző gyermekek együtt nevelése – bár plusz feladat, de hosszú távon mindenki számára előnyt jelenthet: a családnak, az iskolának, a pedagógusoknak.
A kampányt öt civil szervezet kezdeményezte, akik között vannak, akik maguk is szociálisan hátrányos helyzetű, autista, cigány, mozgáskorlátozott gyerekekkel foglalkoznak, és van, aki saját gyereke útján érintett.

A beszélgetés moderátora: László Flóra, oktatás szociológus
Kovács Dániel, esélyegyenlőségi szakértő
Kapcsolat: Keresztesi Koppány, 20/587-7144, keresztk@gmail.com