A kampányról

Bebifláztuk (pont mint az iskolában) az új bűvszavakat – sajátos nevelési igény, integráció, inklúzió, pedagógiai innováció – és közben szülőként elidegenedtünk attól, ami a nevelési és oktatási intézményeinkben zajlik. Mikor teszek jót a gyerekemmel? Hova irassam be óvodába, iskolába? Szülőként különösen érezzük felelősségünket, amikor ezek a kérdések előkerülnek. Szeretnénk jól csinálni, jó döntést hozni. A pedagógus vajon kedves lesz majd a gyerekemmel? Piacképes tudásra tesz szert ott a ksifiam/kislányom? Kikkel fog egy közösségbe járni? Mi mindent mérlegeljünk ilyenkor?

Az egyéni példák és nyitott kérdések erejével kezdeményezünk párbeszédet szülői fórumokon, tanárképzés diákjaival, pedagógusokkal. Ossza meg az Ön történetét is, hogy tanulhassunk belőle és ne félszeg félinformációk alapján döntsünk gyerekeink neveléséről és oktatásáról.

Sajtómegjelenések:

Inforádió interjú: A kampány koordinátora, László Flóra beszélt a kampányról és az együttnevelésről az InfoRádióban.

 • Uccu alapitvany logo

  UCCU Alapítvány

  Az Uccu Alapìtvány fogja össze az Együttnevetünk kapmányt. Informális iskolai foglalkozásokat tartanak a cigány identitás megerősìtésére, a bevándorlók és menekültek közösségi befogadására.

 • Vitakulturalogo

  Vitakultúra Egyesület

  A Vitakultúra Egyesület tanuló közösségekben tart ön- és társismereti képzéseket. Művészeti elemek segìtségével növelik a szervezeteken belül az együttműködés szintjét.

 • OKT-fekete

  Motiváció Egyesület

  A Motiváció Egyesület esélyegyenlőség témájában elkötelezett oktatási szakemberei egyetemi hallgatók, elsősorban pedagógusjelöltek segítségével mentorprogramot, tehetségpontot és tanodákat működtetnek a dél-alföldi régióban.

 • logo

  Equity Egyesület

  Az Equity Egyesület egy méltányosabb közoktatásért dolgozik. Véleményük szerint Magyarország állapotát és problémáit jelenleg a közoktatás tükrözi legjobban. Befogadó oktatási rendszer nélkül a szegénység és magas munkanélküliség folyamatosan újratermelődik.

 • Hungary-Demnet_logoH

  DemNet

  A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (DemNet) küldetése a közösségi szereplők közötti együttműködések ösztönzése, a közösségek tagjai önszerveződő képességének megerősítése, közérdekű érdekérvényesítés, szabályozók alakítása.

Te mit teszel az együttnevelésért? Csatlakozz a kampányhoz! Add hozzá a hangod! Csatlakozom